A Hospice - Segítő Kéz Alapítvány Kuratóriuma megköszöni mindazon magánszemélyek, cégek és jogi személyiségek segítségét, akik folyamatosan támogatják és önzetlenül segítik az Alapítvány tevékenységét.


Hospice – Segítő Kéz Alapítvány


Magyarországon 1991 óta működik a Magyar Hospice Alapítvány, amely azóta végzi az ezen ellátásra szoruló betegek hospice szellemű, humánus ellátását, gondozását.

Mosonmagyaróváron 2009 óta végzünk otthoni hospice ellátást, 2014-ig Mosonmagyaróvár és Jánossomorja ellátóterületen, 2014 óta a teljes járási vonzáskörzetben.

A nemzetközi hospice mozgalmat jellemző szellemiségnek megfelelően, a már csak tüneti kezelésben részesíthető, gyógyíthatatlan - elsősorban daganatos – betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkozunk, az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Mindezek mellett segítünk a hozzátartozóknak a betegség, illetve későbbiekben a gyász terheinek elviselésében. Azt gondoljuk, hogy ezen szolgálatot nem csak mi vállaltuk és választottuk, hanem hiszünk abban, hogy a szolgálat is választott bennünket.

Évente 25 – 50 beteget látunk el. Egyértelmű, hogy az otthoni ellátás mellett szükséges az intézeti ellátás is, ezért tűztük ki célul a hospice fekvőellátás megteremtését, melynek létrehozása a remélhető állami támogatás mellett alapítványi támogatással jöhet létre.

A Hospice - Segítő Kéz Alapítvány 2016. áprilisában került bejegyzésre, melynek célja, hogy a palliatív hospice ellátásra szoruló daganatos betegek ellátását, segítését anyagilag támogassa.

Hospice ház kialakítása Mosonmagyaróvár Lotz Károly utca 2. szám alatti, a Magyaróvári Plébánia tulajdonában lévő épületben történt, 10 ágy létrehozásával.

Az épület eredeti rendeltetése is ispotály volt, így a hospice cél, mint „menedék”, és a hospice ház visszatér az eredeti tevékenységhez. A hely szellemisége, a kápolna és a kereszt közelsége, az ebben tevékenykedők és a hozzátartozók elszántsága, a betegek türelme erőt adhat ehhez a nehéz feladathoz.

A Hospice házat 2020. június 26-án adták át ünnepélyes keretek között. Az 50 milliós beruházás magán- és vállalkozói adományozás útján valósult meg. A működést Mosonmagyaróvár Önkormányzata és a Térségi Társulás települései segítik.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting