Részlet a Kisalföld napilap 2016.12.28-i számából:

 

A civil szféra és az önkormányzatiság hétköznapi hősei kapták díjainkat

Az év emberei 2016

 

Szerkesztőségünk idén negyedik alkalommal választotta meg az év embereit. A hétköznapok hőseit kerestük a Kisalföldön, akik példát adtak a környezetükben élőknek emberségükkel, munkájukkal, közösségi aktivitásukkal vagy éppen bátor kiállásukkal.

Családias vacsorán adtuk át a Kisalföld Év Embere 2016 díjakat. Győrből a mentőautókba plüssmacikat gyűjtő akció egyik főszervezője, Ladocsi Norbert, Sopronból a Baptistapontot vezető, az adománybolt révén szegényeket segítő Gálné Kapás Márta, Mosonmagyaróvár térségéből dr. Bodnár Mária főorvos, aki hét éve látogatja az utolsó fázisban lévő, gyógyíthatatlan betegeket és hospice- házat szeretne létrehozni, a Rábaközből az önkormányzati mintagazdaságot megszervező Horváth Gábor rábaszentmihályi polgármester kapta az elismerést.

...

Menedék gyógyíthatatlan betegeknek

Mosonmagyaróvár térségében dr. Bodnár Mária elismeréséhez nem fér kétség. Segíti az otthoni hospice-ellátást. A főorvos öt asszisztens kolléganőjével hét éve látogatja az utolsó fázisban lévő, gyógyíthatatlan betegeket Mosonmagyaróváron és Jánossomorján. Régi álma egy hospice-ház létrehozása, amellyel az utolsó életszakasz emberi méltóságának megbecsülésén túl tehermentesítheti átmenetileg a családot a gondozás fizikailag és lelkileg is megterhelő feladata alól. A hospice-ellátás ideje alatt javulhat is a beteg állapota, de az biztos, hogy a kissé megerősödött, pihentebb családtagjai körébe térhetne haza.

-    A megye első hospice-házának létrejötte már karnyújtásnyi közelségbe került. Bodó Zoltán plébános és a magyaróvári katolikus egyházközség is támogatja az ügyet: felajánlották a Lotz Károly utcai épület egy szárnyát. Az átalakításhoz és a majdani működtetéshez létrejött a Hospice - Segítő Kéz Alapítvány. Hét kórteremben nyolc ágy lehetne. Ehhez mintegy húszmillió forint szükséges és kilencmilliót már sikerült összegyűjteni – hangsúlyozta a doktornő és bevallotta: a hospice-ellátás során sérül és épül is. Átérzi a beteg és szerettei helyzetét, szinte családtaggá válik ott, ahol segít.

...

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting